Meubels en andere werken in opdracht – Atelier Espenaer

Meubels en andere werken in opdracht

Atelier Espenaer maakt exclusieve items in opdracht van klanten. Elk werk is uniek en wordt speciaal ontworpen en vervaardigd voor de klant op eenmalige basis. Het speelt in op de individuele behoeften van de klant en biedt het beste op het gebied van vakmanschap, design en materialen.

Wat onderscheidt het werk van Atelier Espenaer?

Ambachtelijke technieken

Atelier Espenaer is gespecialiseerd in het gebruik van ambachtelijke technieken en in het bijzonder het toepassen van traditionele houtverbindingen.

Zorgvuldig uitgekozen hardhout

Atelier Espenaer werkt alleen met duurzaam verkregen hardhout en selecteert het hout om zijn bijzondere tekening en kleuren. Er wordt niet gewerkt met multiplex, mdf, spaanplaat, metaal of kunststof.

Buitengewoon design

De meubels van Atelier Espenaer kenmerken zich door een unieke designstijl, geïnspireerd door kunst- en designstromingen uit de eerste helft van de 20e eeuw. Nieuwsgierig? Bekijk het portfolio van Atellier Espenaer.

Waarom zou je een meubel in opdracht laten maken?

Het ontwerpen en vervaardigen van unieke meubels uit massief hardhout aan de hand van ambachtelijke technieken is iets dat vaardigheid, vernunft, arbeid en tijd vereist. Om deze reden wordt aangeraden om vooral in de volgende gevallen een meubel in opdracht te overwegen:

1. Blikvanger

Je bent op zoek naar een speciaal meubelstuk met een buitengewoon design, iets dat een blikvanger in je interieur moet worden.

Dit prachtige werk is gemaakt in opdracht van een klant die een kast wilde die zo buitengewoon is, dat je zou vergeten dat er een tv in zit.

2. Oplossing op maat

Je hebt specifieke behoeften of eisen die alleen naar tevredenheid kunnen worden beantwoord met een op maat gemaakt item.

De klant had een vintage glas-in-lood gekocht en wilde er een omlijsting voor om er een lichtbox van te maken. Omdat er kant-en-klaar niets bestond hiervoor, heeft ze Atelier Espenaer gevraagd de omlijsting op maat te maken.

3. Exclusiviteit

Je wil een daadwerkelijk uniek item in je interieur, iets dat je interieur onderscheidt van anderen en nergens anders is te vinden.

De opdrachtgever van deze tafel wilde het unieke van zijn prachtige oude bonsai matchen met een net zo unieke tafel om hem op te zetten. Het ontwerp is geïnspireerd op het wortelstelsel van de boom.

4. Duurzaam vakmanschap

Je wil graag een meubelstuk duurzaam laten maken door een ambachtsman in plaats van een massaproduct uit een fabriek.

Deze vergadertafel is gemaakt voor Milieudefensie; zij wilden iets dat was gemaakt door een lokale ambachtsman van lokaal verkregen hout, in plaats van een onbeduidend massaproduct uit een onbekend fabriek in het buitenland.